Bröderna från Norrtälje: Del II

Bröderna från Norrtälje: Del II

Detta del två i berättelsen om två bröder från Norrtälje och deras osannolika resa från en blygsam början som småhandlare och cigarettsmugglare, till medlemmar av den oantastbara kriminella eliten i Europa. Vägen dit kantades av allehanda illegal verksamhet, men även helt lagliga...

Håkan Molén

Att leva i Spanien: Min bakgrundshistoria

Hej

Jag lever i Spanien på heltid sedan många år och har fått en förfrågan om att skriva lite och berätta om hur det fungerar. I denna första kommentar så går jag in lite på orsaken till varför jag flyttade till solens land.

Det har två orsaker: Den första är att jag år 1962 hade min första semester och blev detta år lycklig ägare till en ny bil. Tog med tält och dåvarande fästmö och bilade ner till Skåne för två veckors semester. Första veckan regnade det varenda dag, andra veckan likaså. Det var så illa att vi till slut tvingades ta in på pensionat, allt var blött.

År 1963 tog jag det säkra för det osäkra och reste till Las Palmas, Kanarieöarnas huvudstad, på semestern. Charter var ett nytt begrepp och man var tvungen att köpa resa med hotell och helpension. Fjärran från dagens resemöjligheter med att via nätet pyssla ihop sin egen resa, och dessutom kunna köpa endast en flygstol. Fans det inte tillgång till restaurang på hotellet man valt fick man matkuponger, som i och för sig var en fördel, för då  kunde man välja olika matställen varje dag. Två veckor var jag där och solen sken varenda dag. Sedan dess har jag aldrig semestrat i Sverige.

Den andra orsaken är att jag år 1974 drabbades  jag av någonting som läkarna kallade reumatisk feber. Fick svår ledvärk som lindrades av värme. Jag fick det rådet att söka mig till ett varmare land för värkens skull som med stigande ålder sades kunna bli allt värre. Men det kom att ta 16 år innan jag år 1990 fick möjlighet till ett fastboende i Spanien. Valet föll  på den lilla staden Santa Pola. En stad som ligger en mil söder om storstaden Alicante på Costa Blanca kusten. En stad som har dokumenterat fastlands Spaniens bästa klimat och där mina leder fungerar utmärkt och värken försvinner. Vid de få besök jag gör i Sverige i dag återkommer verken med automatik. I värmen fungerar lederna så bra att jag sedan många år tränar tre till fem dagar på ett gym i staden.

När jag flyttade ner så började jag skriva spännings romaner. Så här långt har det blivit fem stycken och handlingen springer från saker som jag själv varit  med om. En verklighet som jag med författarens rätt kryddar med rena fantasier.

Detta var en liten bakgrund till varför jag hamnade i Spanien. I min nästa blogg kommer jag berätta om själva flytten och då ge rent praktiska råd om hur man bäst undviker den Spanska byråkratin, som är åtskilligt snårigare än den Svenska.

Jag svarar också gärna på frågor.

Håkan

Från ett fortsatt sommarvarmt Spanien. När jag skriver detta är det nästan midnatt och yttertemperaturen ligger på 17 grader, varmt naturligtvis.

This entry was posted in Blogg. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

  • Var finns mina böcker?

    Storpocket versionerna finns att köpa på Lilla Torget och Turistbyrån i Norrtälje. Man kan även beställa dem från Adlibris.com. För den som föredrar e-böcker, så finns även dem att köpa på Adlibris, samt de flesta bibliotek.
  • Meta

Back My Book Theme Author: Writer Website Themes © 2019